Bespaar tijd en voorkom fouten met MMX Mobiel


Bij steeds meer detaillisten is het gebruik van zogenaamde handterminals (PDA’s) gemeengoed aan het worden. Veel winkel beschikken tegenwoordig over een draadloos netwerk (WiFi), waardoor het invoeren van een dergelijk systeem snel is te realiseren. Met behulp van een handterminal is het mogelijk om bestellingen te doen, maar een handterminal kan ook gebruikt worden voor inventariseren, prijscontrole of  het invoeren van verkoopopdrachten.

Hoe werkt het?

Bij gebruik van MMX Mobiel voor datacollectie op een handterminal, maakt de handterminal verbinding met de centrale databank. Indien er een barcode wordt gescand, zoek het systeem de omschrijving en prijs erbij, waarna het mogelijk is om een aantal in te geven. Na bevestiging worden de gegevens weggeschreven in een lijst welke vervolgens in de back office kan worden opgeroepen voor verdere verwerking. Zo is het onder andere mogelijk om vanuit de lijst direct inkoopopdrachten te maken welke via bijvoorbeeld e-mail naar uw leverancier kunnen worden gezonden. Het zal duidelijk zijn dat fouten met bestelnummers e.d. haast niet mogelijk zijn.

Ook is het mogelijk om de lijst te gebruiken als inventarislijst welke vergeleken kan worden met de voorraad in MMX.

Als u gebruik maakt van schapkaarten, zijn prijzen eenvoudig met een handterminal te controleren. Door het scannen van de barcode wordt op de display de prijs in de centrale databank weergegeven welke u kunt vergelijken met de prijs op de schapkaart. Wijkt deze af, dan kunt u de gegevens opslaan in een lijst en deze vervolgens in de back office oproepen en nieuwe schapkaarten afdrukken.

Handterminals worden ook gebruik bij de verkoop van producten. Door het scannen van een barcode en het ingeven van het gekochte aantal, kan de lijst gebruikt worden om er een verkoopopdracht van te maken.

Als u niet over WiFi beschikt
Mocht u niet over WiFi in uw winkel beschikken, dan heeft MMX een datacollectie oplossing welke de gegevens tijdelijk op de handterminal kan opslaan. Door via een draad verbinding te maken met de centrale databank, kunnen de gescande barcodes opgezocht worden en komt er eveneens een lijst met gegevens beschikbaar waar weer allerhande bewerkingen mee mogelijk zijn.

Efficiënt
Door toepassing van deze oplossing wordt er niet alleen tijd (dus geld) bespaart, maar kunnen ook fouten worden voorkomen. MMX datacollectie verdient zich daarom snel terug.